REMPRESTATIES VAN RANGE ROVER SPORT SV STELLEN NIEUWE NORMEN

Remprestaties van Range Rover Sport SV stellen nieuwe normen.

Range Rover Sport SV is de eerste Range Rover met Carbon Ceramic-remtechnologie

Het vlaggenschip met topprestaties en moderne luxe van Range Rover, de 467 kW/635 pk sterke mild-hybrid Twin Turbo V8 Range Rover Sport SV, bewees onlangs de remprestaties en duurzaamheidsvoordelen van zijn optionele Carbon Ceramic-remsysteem door een twee weken durend circuitevenement af te leggen op het Algarve International Circuit, met slechts één set remschijven en remblokken.

De vier exemplaren van de Range Rover Sport SV EDITION ONE die werden gebruikt op het glooiende 4,6 km lange Grand Prix-circuit van Portimão in Portugal, waren allemaal uitgerust met het optionele Carbon Ceramic-remsysteem met Brembo Octyma-remklauwen, exclusief voor de SV, en remschijven van 440 mm vooraan, de grootste in de auto-industrie.

Gemiddeld legde elke wagen 215 ronden af op het 15 bochten tellende circuit, wat 987 km toevoegde aan de 1.600 km die ze al hadden afgelegd voordat het evenement begon.

Bij inspectie na het evenement bleek dat de remblokken van het Carbon Ceramic-remsysteem nog ongeveer 30 procent van hun bruikbare levensduur hadden.

Elke ronde op het circuit omvatte meerdere zware remzones, met name in de eerste Bocht 1 naar rechts, waar de Range Rover Sport SV EDITION ONE vertraagde van snelheden tot 240 km/u in de remzone bergafwaarts. Daarbij werd meer dan 1,1 G gehaald – een getal dat hij ook kan overschrijden bij een stabiele dwarsversnelling in bochten, zelfs op standaard gemonteerde vierseizoenenbanden.

De optionele Carbon Ceramic-remmen besparen ook 34 kg onafgeveerde massa ten opzichte van de standaard Dual-Cast-remmen, wat zorgt voor een nog alerter rijgedrag, een snellere acceleratie en een verbeterde rijkwaliteit.

Hugo Mazzoleni, Chassis Manager: “Carbon Ceramic-remschijven koelen over het algemeen veel sneller dan doorsnee ijzeren remschijven. Dit betekent dat de temperatuur van de remblokken veel beter wordt beheerst en dat ze doorgaans ook langzamer slijten.

Dankzij de anti-duik- en anti-overhelregeling van het 6D Dynamics-ophangingssysteem van de Range Rover Sport SV, dat de stabiliteit tijdens het remmen helpt te behouden, worden de remmen niet overbelast bij gebruik op een circuit.”

De unieke Brembo Octyma-remklauwen vooraan – de grootste ooit gemonteerd op een Range Rover – leveren de grootste bijdrage aan deze uitzonderlijke slijtageprestaties. Ze zijn exclusief ontwikkeld voor de Range Rover Sport SV en hebben als allereerste remklauw ter wereld acht zuigers die in kruisvorm zijn geplaatst voor een verbeterde drukverdeling, gelijkmatigere remblokslijtage en maximale remwerking.

Het gedurfde en gespierde oppervlak van de remklauw is ook terug te vinden op de remklauwen met vier zuigers achteraan en weerspiegelt de nauwe samenwerking tussen ontwerpers van Range Rover en die van technische partner Brembo om ervoor te zorgen dat de gestileerde vorm van de remcomponenten het strakke design van de Range Rover Sport SV aanvult – een verdere samensmelting van high-performance design en engineering.

Dezelfde remklauwen, met SV- en Brembo-logo’s, worden ook gebruikt op Range Rover Sport SV’s die zijn uitgerust met standaard Dual-Cast-remmen. Op de Range Rover Sport SV EDITION ONE is de remtechnologie herkenbaar aan de speciaal ontwikkelde kleuren: Rood voor de Dual-Cast-remmen, geel of Carbon Bronze voor de Carbon Ceramic-remmen. Zwarte remklauwen zijn ook een optie voor beide types.

Daarnaast is de Range Rover Sport SV ook nog aerodynamisch aangepast met o.a. speciale remkoelkanalen om de remtemperaturen effectief te helpen beheersen, terwijl de Decoupled Integrated Power Braking-technologie de remafstand helpt verkorten en een consistent rempedaalgevoel in alle omstandigheden ondersteunt, zodat de bestuurder het volste vertrouwen heeft in zijn dynamische rijeigenschappen.

De bestelprocedure voor de Range Rover Sport SV EDITION TWO wordt deze zomer gestart, na een overweldigende vraag naar de Range Rover Sport SV EDITION ONE.

Contacteer ons voor meer info.